úterý, října 03, 2006

První úterý

"Aleš přišel na schůzku včas, ale v čajovně nebyl úplně osamocený, protože si zapnul notebook. Když přišel Luboš, tak si na počítači generoval náhodná seskupení znaků. Ten má tedy koníčky. Sice něco říkal o islandštině, ale kdo by mu věřil, že?
Pak počítač sbalil a rozbalil goban a začali hrát. Protentokrát bez handicapů (L-č, A-b), což je docela v pohodě, protože Luboš jakožto slabší hráč nemusí mít pražádný stres z výsledku, kterýžto je přece předem jasný. I s nějakými Alešovými radami byla hra na počátku poměrně vyrovnaná, když přišla Lenička a hra se změnila v rengo. Rengo hry Aleš s Leničkou proti Lubošovi bývají docela zajímavé, vyrovnané a v koncovce zvítězí Luboš. Tak se stalo i tentokrát.
Pak jsme si zahráli trochu piškvorek a v tom přišel Péťa. Ten si na začátku zahrál s Alešem rychlou rovnou partii (nepamatuju si přesně, ale asi měl Aleš černé a Petr bílé), které L+L přihlíželi a pozorovali marný Petrův boj.(pozn. Aleše - Petrův útok byl velmi silný. Díky jednomu přehlédnutí jsem skupinu zachránil. Jinak bych vzdal :).) Některé skupiny se mu podařilo oživit, některé ne. Každopádně územíčka měl minimálně.
Pak se Petr s černými kameny s vervou vhnul do boje s Lubošem, který rozehrál partii opravdu příšerně. Záhy chtěl vzdát, ale Aleš s Petrem mu to rozmluvili, že se s tím dá ještě něco dělat. Inu, Luboš se pokoušel útočit, něco se mu povedlo, Péťa ukolébán vedením taky něco lehkomyslně pustil a nakonec bílý ke svému velkému překvapení vyhrál cca o 40. Ikdyž ten konec by opravdu divný, protože jsme oba považovali pár bílých kamenů za mrtvé a při sbírání zajatců se ukázalo, že jsou živé a po dohrání způsobily velký obrat ve středu gobanu.
Pak jsme zahráli rengo L+L proti Péťovi s H4. Hra byla vyrovnaná, skoro spíše černí vedli, ale chyby v koncovce způsobily výhru bílého (černí před počítáním vzdali).
To už bylo po desáté hodině a byl na čase zamířit k domovu.
Ještě před odchodem Luboš zjistil, že mu někdo položil na popruh od tašku židličku. Zjistil to bohužel tak, že si chtěl vzít tašku a židlička poskočila. Bohužel tato dosud nicotná příhoda není tak zanedbatelná, protože na židličce byl stále tácek s Leniččniným čajem. Střepy se uklidily, nebyl přítomen majitel, takže dořešení odsouvá na příští týden, ale Lubošova nálada byla silně pošramocena."

L.

Žádné komentáře:

5th World Collegiate Weichi(Go) Championship 2018

Ahoj, od 9.7. do 15.7. jsem se společně s Petrem Střelcem a Janem Vráblíkem, oba z Prahy, zúčastnil studentského turnaje v Cambridge, kter...