pátek, listopadu 30, 2007

jeden slabší, ale pak hned následoval vydatnější týden

Minulý týden jsme se sešli pouze v úterý já a Milan a zahráli jsme si jednu hru s H4, kde černý dovolil bílému příliš velké území, nechal si zabít jeden roh, provést invazi pod san-san, nic velkého bílému nezabil a tak vyhrál bílý asi o 10. Ostatní kluci byli nemocní nebo v práci.
Zato tento týden jsme se činili.
V úterý přišel Milan, Lenička, Luboš i Peta a zahráli jsme:
Lenička + Luboš (b) vs. Milan: b+10, Milan vs. Lenička s H2: b+40, Luboš (b) vs. Peta: b+15, Peta (b) vs. Luboš: b+2,5, Luboš (b) vs. Peta: b+15 (ano, opět působily Petovy očarované kameny a černý neměl v žádné z naších partií sebemenší šanci).
Ve čtvrtek jsme se také sešli a nejdřív Lenička hrála s Honzou. V obou hrách převedl Honza naprosto příšerné začátky, pak sice dotahoval, ale měl to opravdu hodně těžké, v první Lenička vyhrála asi o 20, ve druhé se to Honzovi málem povedlo zvrátit, ale přesto Lenička vyhrála o 1,5 (to bylo jediné vítězství černých kamenů v tomto týdnu). Honza si zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu, ale ty začátky, to byla katastrofa, tak mohutné zdi a Honzovy pidiskupinky v rozích, to byla opravdu názorná instruktáž, jak se nemá na začátku hrát. Pak jsme zahráli rengo Lenička +Luboš vs. Honza s H3, bylo to hodně bojovné a zdálo se mi, že vyrovnané a tak mě výsledek závěrečného počítání b+30 překvapil.
L

Žádné komentáře:

5th World Collegiate Weichi(Go) Championship 2018

Ahoj, od 9.7. do 15.7. jsem se společně s Petrem Střelcem a Janem Vráblíkem, oba z Prahy, zúčastnil studentského turnaje v Cambridge, kter...