sobota, února 16, 2008

Únor bílý, ... to je jenom v příslovích, my máme i černé

Minulý týden jsme se sešli v úterý Milan, Peta a Luboš. Nejdřív se Lubošovi podařilo s černými porazit Milana a pak přišel Peta. Peta s bílými si proti Milanovi nedal pozor a v koncovce pokazil vyhranou partii, když Milana nechal osvobodit své zajaté kameny v rohu a pak už se nedalo nic dělat - Milan potvrzuje svůj vzestup. Pak jsme zahráli Luboš s Petou a to se mi nějak podařilo a vyhrál jsem. Nakonec si ještě jednou zahráli Peta s Milanem a tentokrát si už Peta dal pozor a celkem s přehledem zvítězil.
Tento týden v úterý jsme se sešli Peta, Lenička a Luboš. Na začátku jsme zahráli dvě partie Luboš s Petou a tentokrát vyhrávali černé kameny - v první jsem je měl já a ve druhé Peta. Pak si zahrála Lenička s H5 proti Petovi, ale tentokrát se Leničce nedařilo a postupem času vzdala. Nakonec jsme zahráli naše oblíbené polorengo Peta vs. L+L s H2, to byla velmi zábavná hra, protože jsme dokázali v jednom rohu bílému sebrat základnu a honili jeho bobtnající skupinu bez očí po půlce desky, no nakonec se napojila, ale stejně jsme si vytvořili nějaké území a pak jsme ještě provedli drtivý skvíz, zajmuli bílé a oživili naše zabité kmeny nejméně za 30 bodů a Peta vzdal.
Ve čtvrtek jsme se sešli Honza, Peta, Lenička a Luboš a postupně zahráli:
Honza vs. Lenička (č) - b+20, Lenička vs. Honza (č) - č vzdáním, Luboš vs. Peta (č) - b vzdáním, Peta vs. Luboš (č) - č+15 (ale možná jsme nějak zkazili počítání), Luboš vs. Lenička (č) - b+40 (velmi klidná hra bez prudkých bojů), Peta s Honzou (č) hráli ještě dvě handicapové hry (ale nejsem si jistý) s H3 vyhrál Honza a s H2 vyhrál Peta. Pak Peta musel odejít sledovat televizní seriál a my zahráli polorengo L+L vs. Honza (č) - b+20.
Uff, to byla hodně dlouhá reportáž. Snad jsem toho moc nepopletl.
Ahoj Luboš

Žádné komentáře:

5th World Collegiate Weichi(Go) Championship 2018

Ahoj, od 9.7. do 15.7. jsem se společně s Petrem Střelcem a Janem Vráblíkem, oba z Prahy, zúčastnil studentského turnaje v Cambridge, kter...