pátek, října 26, 2007

úterý i čtvrtek

Tento týden jsme se tradičně sešli v úterý a zahráli si. Ale už uplynul nějaký čas a pracovní vytížení bylo poměrně velké, takže si už nepamatuju všechny podrobnosti. Pamatuju si, že s Petou jsem chtěl hrát s jinými kameny, ale on je citově svázaný se svými skleněnými, takže odmítnul, ale stejně jsme magii popisovanou minule zlomili. Nejdříve jsem měl bílé já a to jsme tradici dodrželi, protože černý na začátku udělal invazi, kterou bílý umrtvil a s takovým hezkým počinkem na začátku už bílý jenom pobetonoval ... a málem mu to nestačilo, protože vyhrál jen o 5,5 ( v podstatě o komi). Ale pak to přišlo, Petovi se nějak nezadařilo s bílými kameny, takže po dlouhé době v našich hrách vyhrál černý. A stihli jsme i třetí hru, kde měl černé Peta a opět zvítězil černý, to si pamatuju, že jsem se na to od začátku nějak nesoustředil, dělal nesmyslné tahy a časem vzdal.
Milan s Honzou zahráli dvě rovné hry, kde v první překvapil Honza a vyhrál, ve druhé si to Milan už pohlídal a nedal Honzovi šanci.
Na začátku než přišel Honza a Peta jsem ještě hrál s Milanem H4 (nebo H5?) a černý si nechal umrtvit hodně velkou skupinu a díky tomu bílý vyhrál o 30, ale kdyby si to černý pohlídal, asi by bílý neměl šanci.
Ve čtvrtek se nejdříve sešli Lenička a Honza a Lenička dvakrát vyhrála o 20. Pak jsem přišel z práce a zahráli jsme rengo Luboš a Honza vs. Lenička s H5, Lenička už byla asi unavená a nesoustředěná po předchozích dvou výhrách, takže jsme jí těžce porazili. Ale hlavu vzhůru, to se stává a takové rengo je divočina.
Leničce také patří poděkování za prezentaci hry GO a kroužku při DDM Alfa na výstavě Naše dítě . Vysvětlovala pravidla, radila zájemcům při hraní a rozdávala letáčky a komixová pravidla, která jsme dostali od agentury PromoGo. Uvidíme jestli, resp. doufejme, že se najde dostatečný počet zájemců a kroužek se ještě letos otevře.
Luboš

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Drzim palce s krouzkem, mejte se hezky a hodne hrajte :) ahoj Ales

5th World Collegiate Weichi(Go) Championship 2018

Ahoj, od 9.7. do 15.7. jsem se společně s Petrem Střelcem a Janem Vráblíkem, oba z Prahy, zúčastnil studentského turnaje v Cambridge, kter...